Manchester City krijgt over maand uitsluitsel over straf van UEFA

19 mei 2020 – Manchester City krijgt volgende maand te horen of het een schorsing krijgt voor Europees voetbal of niet. The Citizens worden dan bij het internationaal sporttribunaal CAS verwacht voor een uitspraak over de zaak waarvoor ze in beroep gingen. In eerste instantie werd de Engelse grootmacht voor twee jaar uitgesloten van Europees voetbal.

Manchester City krijgt over maand uitsluitsel over straf van UEFA

Of dat ook daadwerkelijk zal gebeuren, is aan het CAS. De schorsing werd door de UEFA uitgedeeld voor het overtreden van financiële regels: de sponsorinkomsten werden niet juist doorgegeven. De Engelsen zijn de komende twee seizoenen niet welkom in de Champions League. Ook dient City een boete van dertig miljoen euro te betalen. Mogelijk moeten ze zelfs de landstitel van 2014 ook inleveren.

Lees ook: "Kans groot dat City volgend seizoen nog in CL kan spelen"

Omdat Manchester City overtuigd was van hun onschuld, gingen ze in beroep tegen de sanctie. Ze vonden dat ze geen eerlijk proces hebben gehad en willen die alsnog. Die dient dus komende maand al. De uitspraak van het hof van arbitrage voor sport zal hoe dan ook definitief zijn. Als Manchester City officieel voor twee jaar geweerd wordt uit Europa, zal dat logischerwijs enorme gevolgen hebben voor de Premier League-club.

Premier League

gerelateerd