Boekarest bevestigt deelname als speelstad aan EK 2021

19 mei 2020 – In navolging van onder andere Glasgow en Kopenhagen blijft ook Boekarest officieel verbonden aan het EK 2020, dat met een jaar werd uitgesteld door de coronacrisis. Desondanks heeft de Roemeense minister van Sport bevestigd dat ook de stadion 'Arena Nationala' beschikbaar is voor de UEFA als onderkomen. Afgelopen weekend zei UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin dat drie van de twaalf beoogde speelsteden twijfelachtig waren.

Boekarest bevestigt deelname als speelstad aan EK 2021

Er stonden drie groepswedstrijden en een achtste finale op het programma, vergelijkbaar zoals in Amsterdam was. Inmiddels zijn er al veel steden die hun deelname hebben bevestigd, waardoor een EK met minder speelsteden – zoals ook een optie was – nog niet aan de orde lijkt. Bilbao en Rome blijven nog wel twijfelachtig over hun deelname aan het EK. De andere speelsteden van het EK zijn Bakoe, München, Sint-Petersburg, Londen en Boedapest.

Amsterdam moet nog wel officieel bevestigen dat het speelstad blijft. Gijs de Jong, directeur EURO 2020 van de wedstrijden in Amsterdam, rekent erop dat dit in orde komt. Hij liet drie dagen geleden weten dat de nieuwe data voor de Johan Cruijff ArenA akkoord zijn. Het een en ander moet nog wel geformaliseerd worden.

Lees meerKNVB rekent nog altijd op drie EK-duels in Amsterdam

Oranje

gerelateerd