Volgende domper Cambuur: nieuwe stadion loopt vertraging op

19 mei 2020, 22:18

SC Cambuur heeft een volgende domper moeten incasseren. De bouw van het nieuwe stadion is noodgedwongen met drie maanden uitgesteld. Het plan van de Leeuwarders was eigenlijk pas om er eind 2021 in te kunnen, maar dit wordt op z'n vroegst april 2022. Dat heeft te maken met de onduidelijkheden die er momenteel nog rond het project zijn. 

Dat schrijven Omrop Fryslân en de Leeuwarder Courant op basis van berichtgeving van college van B en W aan de Leeuwarder gemeenteraad. De club heeft volgens hen nog geen akkoord bereikt met ontwikkelaar Wyckerveste (over het uiterlijk van het stadion) en ook zou de financiering toch nog niet helemaal rond zijn.

Tot die tijd zal de gemeente zeer terughoudend zijn met het starten van het project en nog geen vergunning afgeven. Tevens wordt er ook gestopt met voorbereidende werkzaamheden, zoals het bouwrijp maken van de grond. Daardoor loopt het project flinke vertraging en is het ook niet uit te sluiten dat de club de komende twee seizoenen helemaal nog in het oude stadion speelt. Het doel om bij de overgang naar het nieuwe onderkomen in de Eredivisie te spelen, blijft overeind. Ondanks de eerste plaats dit seizoen, zal het vermoedelijk volgend seizoen een nieuwe poging moeten wagen om te promoveren.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen