Sturing maakt zich zorgen: "Vitesse moet visie krijgen"

20 mei 2020, 08:25   Bijgewerkt: 20 mei 2020, 08:37

Edward Sturing maakt zich zorgen om de toekomst van Vitesse. Volgens de scheidend hoofdtrainer is rust en stabiliteit het enige wat Vitesse kan helpen. "Gaat dat niet gebeuren, dan gaat het ook niet goed komen met deze club", aldus het clubicoon.

Sturing vindt het verloop in de clubleiding veel te groot. "De club is de voorbije jaren Joost de Wit (algemeen directeur, red.) kwijt geraak. Mohammed Allach (technisch directeur) is vertrokken. Leonid Sloetski is als trainer verdwenen, Joseph Oosting heeft even voor de groep gestaan en daarna kwam ik weer", somt Sturing op in De Gelderlander. "Er is geen continuïteit in de club. Geen structuur. Al jaren dienen trainers hier hun contract niet uit. Ze stappen op of worden ontslagen. Dat zorgt voor onrust in alle geledingen van de club."

Lees meer: Sturing was graag trainer van Vitesse gebleven: "Alleen in die rol"

Volgens Sturing staat Vitesse momenteel op een kruising van wegen. "Ik heb gezegd: 'Kijk naar de toekomst'. Kijk naar de financiën, die al jaren gigantisch onder druk staan. De coronacrisis doet pijn. Maar dit kan ook een mooi omslagpunt zijn voor Vitesse. Dit is hét moment om jeugdspelers te laten doorstromen. Om herkenbaar te worden. Dat proces begeleiden, had ik heel erg leuk gevonden. We moeten niet kijken naar AZ of FC Utrecht. Die clubs zijn verder. Vitesse moet een visie krijgen. Met rust en stabiliteit."

Lees ook: Linssen kreeg van Vitesse een betere eerste aanbieding

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen