Verbouwplannen Excelsior worden gesteund door gemeente

20 mei 2020, 12:42

Een ingrijpende vernieuwing en verbouwing van het Excelsior-stadion krijgt de steun van gemeente Rotterdam. Naast een uitbreiding naar 6.500 zitplaatsen, moet het Van Donge & De Roo Stadion een bijdrage leveren aan de samenleving. Hierbij gaat het om de toevoeging van sport- en gezondheidsvoorzieningen en meer dan vierhonderd woningen. Zodra de financiering en vergunningen in orde zijn, kunnen de werkzaamheden medio 2022 beginnen.

"We willen investeren in een evenwichtig woningaanbod in de stad, met een gezonde leefomgeving. Er is veel behoefte aan studentenwoningen en woningen voor kleinere huishoudens in het middensegment. Die behoefte neemt in de toekomst alleen maar toe", zegt wethouder Bas Kurvers tegen het Algemeen Dagblad. "De verandering van een sportvoorziening waar alleen maar wordt gevoetbald naar een multifunctioneel complex, speelt hier goed op in. Sporten, recreëren, wonen, werken en gezondheid gaan hier straks samen."

Excelsior wil met deze plannen prominenter aanwezig zijn in de samenleving en de voetbalwereld. "Dat laatste betekent dat we vast in de Eredivisie willen spelen en dan moeten onze inkomsten structureel omhoog. In onze huidige situatie (capaciteit nu 4.400, red.) zitten we wat betreft inkomsten aan het plafond en daarom kijken we naar alternatieve inkomstenbronnen, waaronder vastgoed", aldus algemeen directeur Ferry de Haan.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen