Bayern en Neuer bereiken alsnog akkoord over contract

20 mei 2020 – Manuel Neuer heeft zijn contract bij Bayern München verlengd. De doelman blijft tot de zomer van 2023 verbonden aan de kampioen van Duitsland. Onderhandelingen tussen Bayern en Neuer hadden de afgelopen weken heel wat voeten in de aarde.

Bayern en Neuer bereiken alsnog akkoord over contract

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

De moeizame onderhandelingen leken zelfs voor een breuk te zorgen. Volgens Duitse media wilde Neuer zijn nog eenjarige contract tot medio 2025 verlengen met daarbij een vorstelijk salaris van twintig miljoen per jaar. Gezien zijn 34-jarige leeftijd ging Bayern daar niet mee akkoord. Neuer stoorde zich eraan dat zulke zaken in de pers kwamen en liet bovendien weten dat de verhalen niet klopten. Ook werd de komst van de talentvolle Alexander Nübel als struikelpunt genoemd

Al die speculaties kunnen de prullenbak in, nu Neuer heeft bijgetekend tot de zomer van 2023.  "We weten wat Manuel wil in deze fase van zijn carrière en wat voor hem belangrijk is. Met zijn contractverlenging geeft hij een sterk signaal af", zegt bestuurslid en oud-keeper Oliver Kahn op het clubkanaal van Der Rekordmeister. Neuer: "In de weken van de coronastop wilde ik geen besluit nemen. Nu dit voorbij is, kijk ik uit naar de toekomst. Ik voel me hier thuis in Beieren. Bayern is en blijft een van de grootste clubs in Europa."

Reacties

Bundesliga

gerelateerd