Reijnen (33) zet per direct punt achter voetbalcarrière

20 mei 2020 – Etiënne Reijnen hangt per direct zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Dat maakt de 33-jarige verdediger via de officiële kanalen van PEC Zwolle wereldkundig. "De knoop doorhakken om definitief te stoppen is zeker geen makkelijke beslissing voor mij geweest, maar wel de enige juiste", aldus Reijnen.

Reijnen (33) zet per direct punt achter voetbalcarrière

Reijnen begon zijn loopbaan in Zwolle en keerde afgelopen zomer na dienstverbanden bij AZ, SC Cambuur, FC Groningen en Maccabi Haifa terug in de Hanzestad. Mede door blessureleed kwam de verdediger dit voetbaljaar slechts vier keer in actie voor PEC Zwolle. Al zijn wedstrijden speelde hij in augustus. Vlak voor de winterstop keerde hij terug in de wedstrijdselectie, maar de verdediger bleef sukkelen met een enkelblessure. Reijnen lag nog tot volgend jaar zomer vast in de Overijsselse hoofdstad, maar zal vanwege blessureleed zijn contract niet uitdienen.

Wel blijft Reijnen bij PEC Zwolle betrokken. "Vanaf komend seizoen zal hij het scoutingsteam gaan versterken. Naast het scoutingswerk gaat Etiënne ook voor het behalen van zijn trainersdiploma. Bij deze wens ik Etiënne daarbij heel veel succes en wil ik hem hartelijk bedanken voor al zijn gespeelde wedstrijden voor onze club. Ik kijk er naar uit om met hem verder te werken in zijn rol als scout", zegt technisch manager Mike Willems.

Reijnen speelde, verdeeld over twee periodes, in totaal 144 wedstrijden voor PEC Zwolle. Met AZ won hij in het seizoen 2012/2013 de KNVB Beker.

Eredivisie

gerelateerd