Ook VVV meldt akkoord over tijdelijke salarisverlaging

20 mei 2020 – VVV-Venlo heeft met alle medewerkers overeenstemming bereikt over het tijdelijk verlagen van de salarissen, meldt de club via de officiële kanalen. De spelersselectie, staf en directie nemen het deel van de loonkorting van het kantoorpersoneel op zich. Hierdoor hoeft het kantoorpersoneel geen salaris in te leveren, terwijl de club wel loonkosten bespaart.

Ook VVV meldt akkoord over tijdelijke salarisverlaging

"Uiteraard zijn dit lastige gesprekken. Maar het besef is er bij iedereen dat deze moeilijke en bizarre situatie iedereen raakt. Spelersgroep en staf toonden dan ook begrip", begint algemeen directeur Marco Bogers zijn toelichting. "Zij waren zelfs heel stellig over het feit dat zij de compensatie voor de loonsverlaging van de overige werknemers voor hun rekening wilde nemen. Een daad van solidariteit én loyaliteit en een toonbeeld van eenheid en kracht binnen onze club. En wij als directie sluiten daar dan ook graag bij aan."

"Want er wordt achter de schermen heel hard gewerkt door al mijn collega's op kantoor", gaat hij verder. "Zij staan voor zware uitdagingen. Wij zijn dan ook van mening dat ons kantoorpersoneel de constante, stabiele basis vormt van de club. En juist in deze tijd moeten we laten zien dat we één team zijn. Samen de schouders eronder is daarbij hét devies."

VVV-Venlo is na PSV de volgende club die een akkoord bereikt over tijdelijke salarisverlaging. De Eindhovenaren besparen naar verluidt drie miljoen euro aan salarislasten op jaarbasis door het loonoffer.

Eredivisie

gerelateerd