PSV en Schwaab per direct uit elkaar: "We gaan hem missen"

20 mei 2020, 18:26   Bijgewerkt: 20 mei 2020, 22:01

De wegen van Daniel Schwaab en PSV scheiden per direct, meldt de Eindhovense club. Het contract van de Duitser loopt nog door tot eind juni, maar de verdediger hoeft zich niet meer op De Herdgang te melden. PSV heeft hem toestemming gegeven zich bij zijn familie te voegen.

Eind maart werd duidelijk dat er een einde zou komen aan de samenwerking tussen Schwaab en PSV. De Duitse centrumverdediger streek in de zomer van 2016 neer in Eindhoven. Met PSV won hij eenmaal de landstitel (2018) en de Johan Cruijff Schaal (2016). Een jaar geleden vertrok Schwaab bij PSV, om een paar maanden later toch weer terug te keren. "Ik kijk met een goed gevoel terug op de voorbije vier seizoenen", zegt Schwaab. "Spelen om de prijzen heeft als gevolg dat je hoogte- en dieptepunten meemaakt. Mijn tijd bij PSV vormt daarop geen uitzondering. Toch overheersen de positieve gedachten. Ik ben blij dat ik deze stap in 2016 heb gezet."

Nu gaan speler en club definitief uit elkaar. Net als de andere spelers van PSV levert hij over zijn laatste maanden in Eindhovense dienst salaris in. "Dit genereuze gebaar typeert Daniel als mens. We gaan hem missen", aldus technisch manager John de Jong. De verdediger vindt het niet meer dan normaal dat hij een deel van zijn salaris inlevert. "PSV geeft me de ruimte om terug te keren naar mijn gezin. In de voorbije maanden heb ik die mogelijkheid ook gekregen. In mijn ogen is het logisch om dan een gedeelte van het salaris in te leveren. Ik ben immers niet meer actief voor PSV. Ik ben er trots op dat we ook met de hele groep een akkoord hebben bereikt over een tijdelijke salariskorting. We leven in een moeilijke tijd, maar het is goed dat iedereen beseft dat we  de financiële gevolgen alleen samen kunnen oplossen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen