FC Twente onderzoekt of voorbereiding in Duitsland mogelijk is

20 mei 2020, 21:16

FC Twente onderzoekt de mogelijkheid om zich in Duitsland te voorbereiden op het nieuwe seizoen. De club uit Enschede gaat ervan uit dat het nieuwe voetbaljaar in het weekend van 7/8 september begint. "In de voorbereiding heb je vier weken nodig om je wedstrijden te spelen en als je dan terug rekent vanaf 8 september betekent dat je op 8 augustus weer moet kunnen voetballen", aldus algemeen directeur Paul van der Kraan tegenover Tubantia.

Het is echter nog niet duidelijk of clubs vanaf begin augustus aan de laatste fase van de voorbereiding kunnen beginnen. FC Twente overweegt daarom om uit te wijken naar Duitsland. "Want daar kun je onder normale omstandigheden trainen. We zijn het aan het onderzoeken of dat kan. Ik verwacht dat elke club dat wil, vandaar dat ik nu graag een accommodatie wil boeken en niet over drie weken. Ons voordeel is dat we hier zo de grens over zijn. Wij hoeven dan ook niet met een bus, maar kunnen gewoon met auto's gaan", zegt Van der Kraan.

Woensdagmorgen werkte FC Twente de laatste training van het seizoen af. Dat betekent dat Gonzalo García zijn laatste training heeft geleid.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen