NOC*NSF maakt zich hard voor topsport voor 1 september

21 mei 2020, 08:57

Sportorganisatie NOC*NSF zinspeelt op meer ruimte voor de topsport. Het is volgens de organisatie niet goed voor de sport als er pas vanaf 1 september weer voluit getraind en gespeeld mag worden. Het NOC*NSF mikt op een eerder hervatting van de 'normale' trainingen.

Zoals het nu staat mag er vanaf 1 september weer voluit gespeeld worden, maar het NOC*NSF probeert het voor elkaar te krijgen dat er in ieder geval iets eerder weer voluit getraind mag worden. Dat zegt Gerard Dielessen, algemeen directeur van het sportkoepel, tegen het Algemeen Dagblad. "Zeker de topsport kan niet tot 1 september wachten en dan meteen gaan voetballen of volleyballen. Ik heb een nieuw woord geleerd: optrainen."

"Daar moet echt ruimte voor komen. Van de volleybalbond begreep ik vandaag dat het ruim 1 miljoen euro kost als de competitie begin september niet van start kan." Sowieso bekijkt NOC*NSF alle mogelijkheden om de sport door de crisis te helpen. "Een Arena vullen is uiteraard onverstandig. Maar wat kan wel? Daarover denken we nu na, onder meer door samen op te trekken met de cultuur- en evenementenbranche. We vragen om experimenteerruimte, om vanaf 1 september te kunnen anticiperen op evenementen met een vorm van publiek." Hij heeft goede hoop op een positieve afloop. "Ik merk in Den Haag duidelijk bereidheid om te denken in mogelijkheden. Misschien ook logisch, want als dat niet gebeurt, krijgen zij uiteindelijk het bonnetje."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen