Van teelbalkanker herstelde Taylor langer bij Manchester United

21 mei 2020, 09:46

De wereld ziet er weer rooskleurig uit voor Max Taylor. De twintigjarige verdediger kent echter ook de andere kant van de medaille. Bij de speler van Manchester United werd anderhalf jaar geleden teelbalkanker geconstateerd, waarvan hij inmiddels genezen is. Sindsdien zit zijn loopbaan in de lift. United is met hem een nieuw, eenjarig contract overeen gekomen.

Dat bevestigt de club via de eigen kanalen. Taylor maakt al veertien jaar deel uit van Manchester United. In november 2018 stortte zijn wereld in toen hij slecht nieuws kreeg van de doktoren. "Het was surreëel", vertelt Taylor aan de BBC. "Mijn ouders en ik keken elkaar aan. 'Heeft hij dat echt gezegd? Is het kanker?' Mijn moeder barstte meteen in tranen uit. Ik was zo verbaasd dat ik niet huilde. Mijn gedachten raasden door mijn hoofd? Wat nu? Zal ik nog kunnen voetballen? Het herhaalde zich constant in mijn hoofd."

Negen wekend duurde zijn chemokuur. "Het was een redelijk giftige chemo. De eerste nacht was de ergste. Ik zweette en rilde, maar had het ijskoud. Dan werd ik zoek. Ik realiseerde me meteen hoe zwaar het zou worden", zegt Taylor. Hij genas uitstekend en werd dit seizoen uitgeleend aan Stalybridge Celtic, maar die verhuurperiode werd onderbroken door het coronavirus. Eerder dit seizoen zat hij ook al eens bij de Europese selectie van United, dat hem nu een nieuw contract heeft laten tekenen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen