Schuld Manchester United loopt op naar 478 miljoen euro

21 mei 2020, 14:00

Ook bij Manchester United vallen er door de coronacrisis harde klappen. De Engelse grootmacht had op donderdag 31 maart van dit jaar een schuld van 478 miljoen euro, zo heeft het donderdag bij monde van directeur Ed Woodward bekendgemaakt.

Dat betekent dat de schuld behoorlijk opgelopen is, aangezien de schuld in het eerste kwartaal van 2019 nog veertig procent lager was. Daarbij komt dat de omzet door de coronacrisis ook is gedaald. De omzet is met 19 procent gedaald naar 138 miljoen euro. Dat heeft niet alleen te maken met de coronacrisis, maar ook met het feit dat er geen Champions League-, maar Europa League-inkomsten zijn binnengekomen.

Woodward sprak zich onlangs nog uit over de plannen van United op de transfermarkt. "Het voelt ongepast om nu geruchten te lezen over transfers van honderden miljoenen", vertelt hij aan Sky Sports. "Die geruchten stroken totaal niet met de realiteit. Gelukkig zitten wij er financieel goed bij, zeker vergeleken met veel andere clubs, maar ook wij zijn niet immuun voor de gevolgen van de crisis."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen