Ziekenhuis doet onderzoek naar coronavirus bij Brabantse clubs

21 mei 2020, 23:54

Spelers van Brabantse clubs worden gemonitord om te kijken of voetbal een makkelijke bron voor coronabesmetting is. Het Bredase Amphia Ziekenhuis houdt de komende maanden voetballers van PSV, Willem II, RKC Waalwijk en NAC Breda in de gaten. "Ik denk dat we de conclusies wel kunnen doortrekken naar andere teamsporten", aldus initiatiefnemer Peter Joosten, die tevens clubarts is bij NAC.

"Na een paar maanden zien we het aantal besmettingen. Dan weten we ook of het overeenkomt met de landelijke cijfers. We zien het aantal infecties en of voetbal leidt tot meer onderlinge besmettingen", vertelt Joosten aan Omroep Brabant. Tot dusver kent het Nederlandse voetbal nauwelijks coronagevallen. "Het gaat vooral om jonge mensen die er geen of milde symptomen hebben, velen merken dus niet echt of ze besmet zijn."

Het onderzoek biedt uiteindelijk twee conclusies: het aantal besmettingen en op welke manier voetballers het virus van elkaar krijgen. "Het gaat ons niet zozeer om het individu, we willen vooral weten wat er gebeurt in de groep", benadrukt Joosten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen