Twente: "Ons spelersbudget daalt met twee miljoen"

22 mei 2020, 07:42   Bijgewerkt: 22 mei 2020, 09:28

FC Twente slaagde er afgelopen seizoen in om als promovendus in de Eredivisie te blijven, maar staat komend seizoen mede door de coronacrisis voor een zware uitdaging. Volgens algemeen directeur Paul van der Kraan heeft het spelersbudget zwaar te lijden onder de crisis.

Twente komt juist net uit een bezuinigingsronde en moet nu meteen weer harde maatregelen nemen. "Het spelersbudget gaat ongeveer 2 miljoen naar beneden. Dat was 7,3 miljoen euro dit seizoen en dat wordt tussen de 5,2 en 5,5 miljoen", zegt Van der Kraan tegen Tubantia. "Dat is een daling van bijna 29 procent. Verder hebben we besloten een investeringsstop in te voeren. We gaan de spelerskosten tegen het licht houden, en ik sluit niet uit dat we ook naar de overige personeelskosten moeten kijken", stelt Van der Kraan.

De beleidsbepaler stelt dat het Twente absoluut niet mee zit. Volgens hem is het niet de eerste keer dat de club door externe oorzaken in de problemen komt. "Veel clubs in de Eredivisie kunnen misschien nog ergens een paar miljoen vinden. FC Groningen schort de huur van het stadion op. Dat kunnen wij niet, want wij hebben het stadion in eigen beheer, net als de catering. Dat is nu opeens een nadeel geworden", stelt de directeur. Als er komend seizoen zonder publiek wordt gespeeld, dan nemen de zorgen verder toe. "Dan wordt het een heel moeizaam jaar en ontsnappen we niet aan rigoureuze maatregelen."

Geld winnen tijdens de Bundesliga? Meld je dan nu aan bij Zweeler!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen