PEC Zwolle bereikt akkoord met selectie over salarisverlaging

22 mei 2020, 10:08

PEC Zwolle heeft een akkoord bereikt met de spelersgroep, de technische staf en kantoororganisaties over het tijdelijk verlagen van de salarissen. Dat kondigt PEC aan via de eigen kanalen. Het akkoord is in lijn met het advies van spelersvakbond VVCS en werkgeversorganisatie FBO. Dinsdag is er een gesprek gevoerd tussen de diverse geledingen van de club en dat heeft het gewenste effect opgeleverd.

Pelle Clement legt namens de spelersraad uit hoe de vork in de steel zit. "In deze tijden spreekt het voor zich dat ook wij als spelersgroep nu van ons moeten laten horen. We zitten met z'n allen in een situatie die niemand van te voren had voorzien. Supporters, sponsoren, medewerkers, iedereen voelt in meer of mindere mate de gevolgen van de huidige crisis", legt hij uit. "Als spelersgroep hebben we dan ook het volste begrip voor de beslissing die we samen met de directie hebben gemaakt. Zaterdag start de seizoenkaartcampagne waarin we hopen dat zoveel mogelijk supporters ons team volgend seizoen op wat voor manier dan ook komen ondersteunen. Het voelt niet goed om dat van hen te vragen, als je zelf geen geste hebt gedaan. Daarom zijn we blij dat we nu samen tot deze beslissing zijn gekomen."

Voorzitter Adriaan Visser is vooral blij dat er eensgezindheid is bereikt. "Dat er zoveel begrip is vanuit de spelersgroep, technische staf en kantoororganisatie, zegt veel. Zoals Pelle ook aangeeft, zitten we met z'n allen in een situatie waar helemaal niemand om gevraagd heeft. Afgelopen week hebben we met de spelersraad gezeten. De volgende dag zijn de spelers, na een Zoom-sessie onderling, met groen licht naar de directie gekomen. Het bleek dat iedereen unaniem het voorgenomen plan steunt. Dit akkoord is ontzettend belangrijk voor onze club met het komende seizoen in het vooruitzicht. Uiteraard beseffen wij ons dat zo'n vraag niet alledaags is, maar nu is het belangrijk dat we allemaal samen de schouders onder de club zetten."

Bundesliga-spel: meld je aan en maak komend weekend kans op 75 euro!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen