Spoorboekje: Transferweekje en mooie duels in Bundesliga

23 mei 2020, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 23 mei.

Nieuws

Tsjechië en Hongarije hervatten

Twee competities hervatten vandaag. In zowel Tsjechië als Hongarije gaat de bal weer rollen. Vooral in de Hongaarse competitie belooft de titelrace een spannende te worden. De spanning in Tsjechië zit vooral onderin en in de strijd om Europese tickets.

Lees meer:

- De Tsjechische Fortuna Liga hervat: dit staat er nog op het spel

De Hongaarse Liga wordt hervat: dit staat er nog op het spel

Specials

Transferweekje

Terwijl de wereld in de ban is van het coronavirus, draait op de achtergrond de geruchtenmachine verder. Er wordt alweer druk gespeculeerd over transfers die in de zomer kunnen plaatsvinden. Welke transfers zitten allemaal in het vat? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Wedstrijden

Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen (15.30 uur)

Vorige week won zowel Borussia Mönchengladbach als Bayer Leverkusen nog gemakkelijk bij de Bundesliga-hervatting, maar vanmiddag zal het voor beide teams een stuk lastiger worden. Er staat namelijk een belangrijke confrontatie op het menu in de strijd om de Champions League-tickets in Duitsland. Gladbach staat derde en heeft twee punten meer dan het Leverkusen van Peter Bosz, dat ook nummer vier RB Leipzig nog voor zich moet dulden. Dat team heeft één punt meer dan Leverkusen. Wordt er vanmiddag in Gladbach gewonnen, dan doet het team van de Nederlandse coach geweldige zaken.

VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund (15.30 uur)

Wout Weghorst is terug van een schorsing en mag meteen aan de bak. De Nederlandse spits speelt met VfL Wolfsburg in eigen huis tegen Borussia Dortmund. De bezoekers maakten vorig weekend indruk door Schalke 04 met 4-0 te kloppen. Wolfsburg zelf ontsnapte ternauwernood aan puntenverlies bij laagvlieger FC Augsburg (1-2).  Tegen Dortmund zal uit een ander vaatje getapt moeten worden.

Bayern München - Eintracht Frankfurt (18.30 uur)

Ook koploper Bayern München komt vandaag in actie. Voordat het dinsdag op bezoek gaat bij Borussia Dortmund moet Bayern vanavond thuis afrekenen met Eintracht Frankfurt. Die ploeg moet zo langzamerhand oppassen niet in degradatieproblemen te komen. De laatste vier duels van Eintracht gingen verloren. Ook de competitiehervatting op zaterdag tegen Borussia Mönchengladbach (1-3). Normaliter komt daar vanadaag een vijfde nederlaag bij.

Voetbal op tv

11.30 uur: Inside Serie A, Ziggo Sport, programma over de Serie A

13.30 uur: SV Darmstadt 98 - St. Pauli, FOX Sports 1, live verslag van het 2. Bundesliga-duel

15.00 uur: Studio Bundesliga, FOX Sports 1, programma over de Bundesliga

15.30 uur: VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund, FOX Sports 1, live verslag van het Bundesliga-duel

15.30 uur: Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen, FOX Sports 2, live verslag van Bundesliga-duel

15.30 uur: Paderborn - Hoffenheim, FOX Sports 3, live verslag van Bundesliga-duel

15.30 uur: Freiburg - Werder Bremen, FOX Sports 5, live verslag van Bundesliga-duel

18.00 uur: Sportschau, Das Erste, samenvattingen van de Bundesliga-duels

18.30 uur: Bayern München - Eintracht Frankfurt, FOX Sports 1, live verslag van Bundesliga-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen