Transferweekje: Ajax-keepers, Tapia, Kluivert, ADO en VVV

23 mei 2020, 12:00   Bijgewerkt: 23 mei 2020, 14:35

Terwijl de wereld in de ban is van het coronavirus, draait op de achtergrond de geruchtenmachine verder. Er wordt alweer druk gespeculeerd over transfers die in de zomer kunnen plaatsvinden. Welke transfers zitten allemaal in het vat? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Ajax de keepersmarkt op

Ajax heeft zich voorbereid op een vertrek van Andre Onana. Meerdere namen staan op het lijstje van Marc Overmars. Die van Jasper Cillessen zingt al langer rond. Valencia zou hem alweer in de verkoop doen voor een bedrag rond de vijftien miljoen euro. Volgens Marca heeft Ajax naast Cillessen ook Marco Bizot (AZ) en Hendrik Van Crombrugge (Anderlecht) in het vizier. Het Duitse Kicker kwam gisteren nog met een andere naam op de proppen: [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/367628/ajax-laat-oog-vallen-op-duitse-doelman-schwolow-van-freiburg/,_blank,Alexander Schwolow] van SC Freiburg. Ajax is echter niet de enige kandidaat. Ook Schalke 04 en Benfica hebben belangstelling. Met een afkoopsom van acht miljoen euro is de 27-jarige Duitser in elk geval goedkoper dan Cillessen.

{image[336248][right-half][]}Clubs met grote naam willen Tapia

Renato Tapia staat voor een vertrek bij Feyenoord, maar hoeft niet te vrezen voor zijn toekomst. De Peruviaan heeft zich in de kijker gespeeld met clubs met grote namen, zo melden media uit zijn geboorteland. Celtic en Rangers FC hebben belangstelling voor de Zuid-Amerikaan, die door zijn transfervrije status extra interessant is voor clubs. Cruz Azul en Boca Juniors worden eveneens in één adem genoemd met Tapia, maar het Peruviaanse Libero meldt dat de 24-jarige middenvelder graag in Europa wil blijven.

Arsenal heeft Kluivert op de korrel

Justin Kluivert kan zich verheugen op belangstelling van Arsenal. De Nederlandse buitenspeler van AS Roma heeft volgens Corriere dello Sport de interesse gewekt van de Engelse club en gaat mogelijk onderdeel uitmaken van een ruildeal. Henrikh Mkhitaryan speelt momenteel op huurbasis voor Roma en zou dan bij die club blijven, waardoor Kluivert naar Engeland kan verhuizen. Mino Raiola vertegenwoordigt beide spelers en kan de deal zodoende op orde maken. Als Arsenal de deal voor elkaar wil krijgen, moet de club nog wel geld op tafel leggen. Volgens de Italiaanse krant gaat het om een bedrag rond de vijftien miljoen euro. De 21-jarige Kluivert heeft zodoende namelijk meer toekomstperspectief dan de 31-jarige Armeniër. Overigens wordt er in Spaanse media gesproken over nog een ruildeal bij Arsenal, bestaande uit Alexandre Lacazette en Thomas Lemar van Atlético Madrid.

David Silva weet van geen ophouden

David Silva leek op weg naar de uitgang bij Manchester City, maar plakt er toch een jaar aan vast bij de club. De 34-jarige middenvelder kondigde in 2019 aan dat dit zijn laatste seizoen zou worden bij City. "Tien jaar is genoeg voor mij. Het is de perfecte tijd om te gaan. Het is een mooi rond getal", sprak de middenvelder. Volgens ESPN is hij van mening veranderd en wil de 34-jarige Spanjaard nog een jaar in Engeland blijven. Dat heeft ook te maken met de coronacrisis, die dit seizoen behoorlijk roet in het eten heeft gegooid. Het contract van de international loopt in de zomer af, maar de kans is groot dat die verlengd wordt. Dat heeft ook de voorkeur van de Engelse topclub.

Drukte bij VVV-Venlo

Ondanks de coronacrisis is VVV-Venlo al bijzonder actief op de transfermarkt. De Limburgers trokken al drie nieuwe spelers aan: Guus Hupperts (Lokeren), Jafar Arias (FC Emmen) en Lukas Schmitz (Wolfsberger AC). Daarnaast werd de huur van Roy Gelmi omgezet in een permanente deal en verlengde Christian Kum zijn contract. Dat betekent niet dat VVV uitgeshopt is. Integendeel. De Venlonaren hopen volgens De Limburger op een hereniging met Vito van Crooy (PEC Zwolle) en Moreno Rutten, wiens komst het meest kansrijk is. Rutten liet onlangs zijn contract bij het Italiaanse Crotone ontbinden en is transfervrij. Aan de andere kant heeft VVV ook te maken met veel vertrekkende spelers. Zo zijn Roel Janssen, Nils Röseler, Lee Cattermole, Thomas Bruns, Oussama Darfalou en John Yeboah al vertrokken en keert Jerome Sinclair waarschijnlijk ook niet terug. Bovendien wordt een uitgaande transfer van Tobias Pachonik verwacht.

{image[340782][left-half][Martin jol]}Opnieuw opbouwen bij ADO

ADO Den Haag staat voor een grote renovatie, zo is deze week [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/367299/jol-wil-meer-waarde-op-het-veld-en-haags-gevoel-creeren/,_blank,aangekondigd]. Nieuwe trainer Martin Jol werd samen met Alexandar Rankovic gepresenteerd en kondigden grote plannen aan. In het kort: meer kapitaal op het veld, verjongen en meer spelers uit de eigen jeugdopleiding. Samy Bourard wordt op korte termijn gepresenteerd, terwijl Kees de Boer (Swansea City) volgens Omroep West ook [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/366861/ado-den-haag-heeft-drie-transfervrije-spelers-in-vizier/,_blank,op weg is naar de Hofstad]. Verder werd er gesproken met Ricardo van Rhijn en viel ook de naam van Maxime Soulas (Jong PSV). Vertrekken moeten er ook een hoop: de oudere spelers mogen gaan – met uitzondering van de clubiconen -, terwijl er voor Shaquille Pinas, Luuk Koopmans en Thom Haye (NAC Breda) interesse is. Verder tekenden jeugdspelers Xander Severina, Aimane El Karicha, Aiman Achemlal, Azeddine Annamousi, Cain Seedorf en Atilla Agirman een contract. De selectie gaat volledig op de schop: er komt vuurwerk aan. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen