Van der Kraan: eerst een technisch directeur, dan een trainer

23 mei 2020, 09:59

FC Twente's algemeen directeur Paul van der Kraan heeft een profielschets gedeeld van een nieuwe technisch directeur die er moet komen. In een ideale wereld hoopt hij die al op 1 juni te presenteren, maar het zou ook een week later kunnen zijn. Pas daarna komt er een trainer en spelersgroep in Enschede, binnen veertien dagen.

Dat vertelt hij in een interview met TC/Tubantia. "Het moet iemand zijn met werk- en aantoonbare managementervaring. In het bezit zijn van een trainersdiploma, relevante leidinggevende kwaliteiten hebben, op een hoog niveau hebben gevoetbald, een hbo denk- en werkniveau hebben, financieel onderlegd zijn en in het bezit zijn van een relevant netwerk", somt Van der Kraan de eisen voor een nieuwe technisch directeur op. "Dat je die vindt, is waarschijnlijk onmogelijk. Maar we gaan niet uit van een 6, maar van een 10. Als je dan uitkomt bij een 9 of een 8 is dat prima. We gaan onze eisen niet bij voorbaat al terugschroeven."

Dat er zoveel meningen zijn in Enschede en omstreken over alle beslissingen die genomen worden bij FC Twente, snapt Van der Kraan ergens wel. "Als ik bezig ben met een technisch directeur te zoeken, en we doen dat met een groepje, dan vind ik het prima dat ik adviezen krijg. Maar het kan niet zo zijn dat iedereen vindt dat je dat en dat moet doen, want dan kom je niet verder. Dan heb ik op een gegeven moment 150 namen en dan doe ik het nooit meer goed", aldus Van der kraan. "Ik kan me wel voorstellen dat sommige mensen het soms als een slangenkuil ervaren, want de meningen komen van alle kanten."

Speel mee met het Bundesliga Teams Spel 2020: minimaal 400 euro aan prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen