Bosz gaat de top-drie in na zege op concurrent, domper Schreuder

23 mei 2020, 17:25   Bijgewerkt: 23 mei 2020, 17:35

Peter Bosz heeft zaterdagmiddag uitstekende zaken gedaan in de strijd om de Champions League-plaatsen. Op bezoek bij directe concurrent Borussia Mönchengladbach waren doelpunten van Kai Havertz (2x) en Sven Bender genoeg voor de 1-3 zege, waardoor Bayer Leverkusen naar de derde plaats in de Bundesliga stijgt. Alfred Schreuder behaalde opnieuw een teleurstellend resultaat.

Zonder fans op de tribune, maar met bijna dertienduizend poppen met foto's van fans erop begon Bayer Leverkusen uitstekend aan het duel. In het begin had de ploeg een overwicht en na balverlies van de thuisploeg stuurde Kerem Demirbay talent Kai Havertz weg. Met twee doelpunten was hij bij de hervatting van Bayer na de coronastop maandagavond al de grote man tegen Werder Bremen en schoot de eerste kans nu ook uitstekend in: 0-1.

Gedurende de eerste helft had Bayer het overwicht en had het vlak voor de pauze op 0-2 moeten komen. Havertz schoot eerst echter tegen de lat, waarna Demirbay de rebound op onverklaarbare wijze niet tussen de palen kreeg. Een kwartier voor tijd miste hij opnieuw voor open doel, waarmee hij het duel hoogstpersoonlijk spannend hield.

SC Paderborn – 1899 Hoffenheim 1-1

Maar na de coronastop draait het minder met dat 1899 Hoffenheim van Schreuder. Robert Skov had in het eerste half uur al drie doelpunten kunnen maken voor 1899 Hoffenheim, dat in de eerste helft wel veel sterker was dan de thuisploeg. Al niet vier minuten maakte Skov de openingstreffer en niet veel daarna had hij de tweede moeten maken, maar nam de bal compleet verkeerd aan.

Dat zag hij vervolgens zijn ploeggenoten achterin ook doen, waardoor Dennis Srbeny al snel de gelijkmaker kon maken van grote afstand. Nog binnen het half uur schoot Skov van dichtbij op Leopold Zingerle, die zijn tweede van de middag in de weg stond. In het vervolg van de wedstrijd waren de bezoekers wel veel sterker dan de thuisploeg, maar zagen talloze kansen verloren gaan. Invallers Munas Dabbur en Maximilian Beier waren dichtbij de winnende goal, maar Paderborn hield het doel in de laatste minuten dicht. Na de 0-3 nederlaag tegen Hertha BSC is dit de volgende domper voor Scheuder, die zijn Europese ambities voorlopig in de ijskast kan zetten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen