Dortmund klaar voor Bayern, Werder dankt Klaassen

23 mei 2020, 17:30

Borussia Dortmund blijft de naaste belager van koploper Bayern München. De nummer twee van de Bundesliga won ook het tweede duel in het 'corona-tijdperk'. Op bezoek bij VFL Wolfsburg werd er dankzij goals van de backs met 0-2 gewonnen. Werder Bremen heeft weer wat lucht, dankzij een overwinning bij SC Freiburg (0-1) en een assist van Davy Klaassen.

VFL Wolfsburg – Borussia Dortmund: 0-2.

Borussia Dortmund won vorige week met 4-0 de derby van Schalke 04 en toonde daar al aan sterk uit de coronastop te zijn gekomen. Het vervolg was ook bij het VFL Wolfsburg van Wout Weghorst uitstekend. De thuisploeg kreeg nauwelijks kansen en Dortmund – dat niet eens geweldig speelde - benutte de mogelijkheden wel. Voor rust was het Raphaël Guerreiro die na een misser van Erling Haaland zijn achtste van het seizoen wist te benutten.

In de tweede helft keek de ploeg van Lucien Favre het allemaal rustig aan en sloeg het tien minuten voor tijd in de counter toe. Invaller Jadon Sancho legde af op linksback Achraf Hakimi en die schoof rustig de beslissende 0-2 binnen. In de slotminuten kreeg Felix Klaus (Wolfsburg) nog rood. Daardoor kwam een slotoffensief al helemaal niet van de grond en volgt Dortmund op een punt van koploper Bayern München, dat later vandaag nog in actie komt. Dinsdagavond treffen beide ploegen elkaar in de cruciale topper.

SC Freiburg – Werder Bremen: 1-1.

Werder Bremen moet vrezen voor de eerste degradatie sinds 1980, maar kende een opsteker in Freiburg. De nummer zeven van de Bundesliga kwam in eigen huis op achterstand tegen het verrassend sterke Werder. Daarvoor mocht de club Davy Klaassen wel bedanken, want de Nederlander verzorgde met een prachtige pass de 0-1 van Leonardo Bittencourt. Het bleek genoeg voor de zege, ondanks een late rode kaart van Phillip Bargfrede en een afgekeurde goal van Freiburg in de slotminuten. Zo is het gat met de veilige vijftiende plaats voor Werder nog maar zes punten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen