Bayern weer vier punten los na doelpuntrijke pot met Frankfurt

23 mei 2020, 20:27

In een vermakelijk duel in een lege Allianz Arena heeft koploper Bayern München door een eclatante zege op Eintracht Frankfurt (5-2) weer vier punten voorsprong opgebouwd in de Bundesliga. Der Rekordmeister kwam alleen in de tien minuten na rust even in de problemen, maar was duidelijk te sterk voor de middenmoter, waar Bas Dost een kwartiertje meedeed. Ook Joshua Zirkzee draafde bij Bayern nog even mee in de slotfase.

De spits van Frankfurt begon net als Jonathan de Guzman op de bank in München, waar Eintracht voor een stunt wilde zorgen door de koploper punten afhandig te maken. Met het gegeven dat dinsdag de topper tussen Borussia Dortmund en Bayern op het affiche staat, had puntverlies van Bayern de spanning helemaal teruggebracht.

Maar al voor rust had Bayern alles onder controle, met dank aan Thomas Müller. De ervaren middenvelder leverde eerst zijn zeventiende assist af aan het adres van Leon Goretzka en maakte kort voor rust de 2-0 na een voorzet van linksback Alphonso Davies. Daarmee leek het duel al beslist na een helft voetballen, zeker nadat Robert Lewandoski nog geen minuut na rust de 3-0 binnenkopte.

Eintracht even terug

Tien minuten daarna was de spanning even helemaal terug, dankzij Martin Hinteregger. De verdediger maakte in korte tijd twee doelpunten uit een corner. Ondanks de plotse 3-2 raakte Bayern niet in paniek. Met dank aan Davies, die zijn sterke wedstrijd bekroonde met de 4-2. Hij schoot van dichtbij raak na een fout in de Eintracht-defensie.

Een kwartier voor tijd maakte Hinteregger zijn derde, helaas voor hem wel achter zijn eigen goalie Kevin Trapp. Na de 5-2 kwamen Bas Dost en Joshua Zirkzee nog binnen de lijnen, maar scoren deden ze niet. Door de zege vergroot Bayern het gat met Borussia weer met vier punten, waardoor ze bij een eventuele nederlaag van dinsdag ook nog de koploper van de Bundesliga blijven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen