Frings moet halve finale tegen Italië missen

3 juli 2006, 18:04

De Duitse ploeg heeft een forse tegenvaller te incasseren gekregen. Bondscoach Jürgen Klinsmann kan tegen Italië namelijk geen beroep doen op Torsten Frings. De middenvelder is door de FIFA voor twee duels, waarvan één voorwaardelijk, geschorst voor zijn aandeel in de vechtpartij na afloop van de wedstrijd tussen Duitsland en Argentinië.

De tuchtcommissie van de FIFA legde de 29-jarige Frings ook een boete van 3000 euro op, met een proeftijd van een half jaar. In de finale of in de strijd om de derde plaats is hij weer beschikbaar voor de Duitse bondscoach Jürgen Klinsmann.

Aanvankelijk leek Frings vrijuit te gaan omdat arbiter Lubos Michel het incident niet had gezien, maar Italiaanse media kregen deze week televisiebeelden in handen waarop te zien was dat Frings een klap uitdeelde aan Julio Cruz. De Italianen gaven de beelden pijlsnel aan de FIFA, waarna de voetbalbond de Duitser schorste. 

De plotselinge dadendrang van de FIFA leidde tot woedende reacties in Duitsland. De bond zou voor de Italiaanse druk zijn gezwicht. Een FIFA-woordvoerder ontkende echter dat de voor Frings belastende tv-beelden rechtstreeks uit Italië afkomstig waren. Een Duits tv-station zou de gewraakte opnames hebben gemaakt voor de vaste FIFA-televisieproducent. Via een Italiaanse omweg waren de beelden zondag ook bij de Duitse omroep ARD terecht gekomen waardoor de strafzaak tegen Frings aan het rollen werd gebracht.

Klinsmann Löw

Klinsmann Löw

Teammanager Oliver Bierhoff liet zich in soortgelijke bewoordingen uit. "We gaan ervan uit dat Frings in de finale er weer bij is. We moeten deze beslissing accepteren, al valt dat niet mee. We dachten bij de FIFA sluitend bewijsmateriaal te hebben aangedragen om tot vrijspraak te komen. De teleurstelling is nu even groot, maar in de wedstrijd zal daar dinsdagavond uiteraard niets meer van te merken zijn. De motivatie bij ons zal alleen nog maar groter zijn."

De afwezigheid van Frings is een forse klap voor Die Mannschaft. De middenvelder van Werder Bremen was dit toernooi als stofzuiger van enorme waarde voor de ploeg. Als vervanger zal Jürgen Klinsmann nu vermoedelijk Sebastian Kehl de wei in sturen. Ook Tim Borowski is een optie, maar hij is een veel offensievere speler dan Kehl en Frings.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen