Weghorst na verlies tegen Dortmund: "Ondankbare wedstrijd"

25 mei 2020, 09:56

Wout Weghorst beleefde na zijn schorsing van een week eerder een zware rentree in de Bundesliga na de coronastop zaterdagmiddag. De aanvaller was met VfL Wolfsburg volledig kansloos tegen Borussia Dortmund: 0-2. "Een ondankbare wedstrijd. Te veel kwaliteitsverschil. We speelden nogal verdedigend, heel ver van hun goal. Als je dan eens een bal krijgt, is het lastig om die vast te houden."

Dat vertelt de spits tegenover de Volkskrant over zijn hervatting van de Duitse competitie. "Te veel spelers haalden hun niveau niet. Tegen zulke tegenstanders moeten we onze dag hebben om een resultaat te halen", weet de Nederlandse aanvaller, die de Bundesliga-hervatting als iets positiefs ziet. "We worden allemaal getest, twee keer per week. Iedereen op het veld is coronavrij. Ik denk dat het op het voetbalveld veiliger is dan op straat."

Waar Weghorst wel van baalt, is dat het EK met een jaar werd uitgesteld. Vooral omdat hij net weer bij de selectie van Oranje had gezeten en minuten had gemaakt. "Ik leefde twee jaar naar het EK toe, deed alles met het EK als richtpunt. Dat het dan vervolgens pas een jaar later plaatsvindt, is teleurstellend."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen