De Jong: "Als ik blijf hangen in boosheid, doen de spelers dat ook"

25 mei 2020, 11:24

Henk de Jong heeft geen spijt van zijn hevige uitspraken direct na de beslissing van de KNVB om géén ploegen te laten promoveren. De oefenmeester sprak van de 'grootste schande uit de sporthistorie' en vond dat hij voor zijn spelers moest opkomen. "Er lopen hier spelers met een minimum jeugdloon, zij zouden in de Eredivisie ongeveer 3.000 euro gaan verdienen."

Dat vertelt de coach tegenover de Volkskrant. Voor zijn gevoel moest hij opstaan voor hen. Inmiddels heeft hij het besluit van de rechter overigens geaccepteerd. "Als ik blijf hangen in boosheid en frustraties doen de spelers dat ook", weet hij. Pijn doet het besluit nog altijd wel. "Kijk naar de rest van Europa, geen enkel land heeft het zo opgelost als Nederland. En dan verwijst de KNVB naar Argentinië, waar eveneens niet wordt gepromoveerd of gedegradeerd. In die competitie waren 23 van de 46 wedstrijden gespeeld, bij ons ruim driekwart. De rechter is een eerlijk mens, hij toetste marginaal. Maar ik vind dat de KNVB er wel heel gemakkelijk vanaf is gekomen."

Lees ookDe Jong: "De grootste schande uit de Nederlandse sport ooit"

Toch voelt de coach veel steun van de achterban en het vertrouwen om alsnog een keer te promoveren naar de Eredivisie. "Je voelt de warmte in Leeuwarden, Cambuur is een echte volksclub. Zeker met het nieuwe stadion kan deze club een verrijking worden voor de Eredivisie. Eens komen we daar."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen