Dortmund mogelijk met Witsel en Hummels, Tah en Volland fit

25 mei 2020, 13:15   Bijgewerkt: 25 mei 2020, 14:54

Borussia Dortmund kan in de topper tegen Bayern München dinsdagavond vermoedelijk 'gewoon' beschikken over Mats Hummels. De centrale verdediger viel afgelopen weekend tegen VfL Wolfsburg uit met een blessure, maar trainer Lucien Favre schatte de kans 99% dat hij weer terug is. Mogelijk komt ook Axel Witsel in actie: hij kampte na de coronastop met een spierblessure, maar is daarvan hersteld. 

Dat heeft Favre laten weten tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel. "Axel heeft zondag weer met de groep getraind, hij zou bij de selectie kunnen zitten", zei Favre, die tegen Bayern speelt om het landskampioenschap nog spannend te maken. "We zijn sterker dan bij de vorige ontmoeting. We hebben twee goede spelers erbij gekregen in de winterstop", zei de coach over Erling Haaland en Emre Can. Bij opponent Bayern München is middenvelder Thiago níet inzetbaar, terwijl Jerome Boateng wel 'gewoon' van de partij is. 

Lees ookWeghorst na verlies tegen Dortmund: "Ondankbare wedstrijd" 

Bosz kan Tah en Volland inzetten

Ook vanuit Bayer Leverkusen kwam er goed nieuws uit de ziekenboeg. Peter Bosz denkt dinsdagavond te kunnen beschikken over verdediger Jonathan Tah en Kevin Volland: het duo stond het laatste duel nog geblesseerd langs de kant. Lars Bender ontbreekt nog wel, zo liet Bosz doorschemeren.

Sowieso is de Nederlandse coach voorzichtig met zijn spelers, want zijn elftal had tot dusver de minste rust van alle teams in de Duitse competitie. "Wij spelen de wedstrijden nu het kortst op elkaar. Dat is best extreem", zei Bosz, die een week geleden pas zijn rentree maakte na de coronastop en morgen (dinsdag) al het derde wedstrijd gaat spelen. VfL Wolfsburg is de opponent.

Rekik terug

Bij Hertha BSC kwam er een update over verdediger Karim Rekik, die na de hervatting van de Bundesliga nog niet in actie is gekomen vanwege een knieblessure. De Nederlander heeft de individuele training hervat en is mogelijk komend weekend al inzetbaar. In elk geval komt zijn rentree steeds dichterbij, al is het duel van woensdag nog te vroeg. Niklas Stark ontbreekt eveneens tegen RB Leipzig.   

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen