Cambuur en De Graafschap weten gauw meer over compensatie

25 mei 2020, 19:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

SC Cambuur en De Graafschap horen op korte termijn meer van de KNVB over financiële compensatie voor het mislopen van promotie. Deze tegemoetkoming zal uit het solidariteitsfonds komen. Een delegatie van beide clubs zat vandaag (maandag) met KNVB-directeuren Eric Gudde en Jean-Paul Decossaux om tafel. "De ambitie is om er snel met elkaar uit te komen. Iedereen begrijpt dat er enige tijdsdruk op zit", zegt Cambuur-directeur Ard de Graaf.

Namens Cambuur schoof De Graaf aan met financieel directeur Gerald van den Belt. Vanuit Doetinchem reisden hun collega's Hans Martijn Ostendorp en Remon Elting af naar Zeist. "Wij hebben goed kunnen uitleggen wat onze situatie is. Volgens mij had de KNVB ook wel begrip voor onze argumenten", laat De Graaf weten aan het Algemeen Dagblad.

Lees ook: 'Ajax

Anderhalve week geleden stelde de rechter de KNVB in het gelijk en konden Cambuur en De Graafschap promotie wel vergeten. De Graaf: "Het onbegrip is er nog steeds. Maar daar ging het nu niet over. We hebben niet meer gesproken over het proces dat achter ons ligt, maar kijken nu gezamenlijk vooruit. Het gesprek verliep dan ook in een prima, professionele sfeer. We kennen elkaar natuurlijk ook al langer dan vandaag."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen