Van der Sar reageert op manoeuvre AZ: "We zijn hierdoor verrast"

25 mei 2020, 21:46

Binnen Ajax heerst ongeloof over de actie van AZ. De Alkmaarders wilden via de UEFA alsnog de eerste plaats van de Amsterdammers bemachtigen. "Bij ons was hiervan niets bekend. We hebben geregeld contact en zijn hierdoor verrast", aldus Ajax-directeur Edwin van der Sar.

Voor Ajax heeft de actie geen gevolgen voor het solidariteitsfonds dat de club opricht met AZ, Feyenoord en PSV. "Wij zijn solidair en geven daarom ook al geld aan beide divisies en willen juist een extra bedrag komend seizoen reserveren", zegt Van der Sar tegen Voetbal International.  "Hierover zijn we nu in gesprek. Dat willen we doen voor de Eredivisie, maar zeker ook voor de Keuken Kampioen Divisie. Zodat we met zo veel mogelijk clubs zo goed mogelijk door deze zware tijden kunnen komen

Ook de KNVB reageerde verrast op de manoeuvre van AZ, dat onderling resultaat een eerlijkere graadmeter vindt dan het doelsaldo. Vanzelfsprekend laat de bond de eindrangschikking niet aanpassen en blijft Ajax de nummer één van de Eredivisie.

Lees meer: actie AZ overvalt KNVB: "Onze verbazing is groot"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen