KKD-clubs laten seizoen 75% meewegen bij delen tv-gelden

26 mei 2020, 13:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Eerste Divisie-clubs hebben besloten dat het huidige seizoen wél meetelt in de verdeling van de tv-gelden. Omdat het seizoen nietig werd verklaard, was de vraag of de prestaties moesten meewegen in de verdeling van de gelden, die worden uitbetaald over het gemiddelde van de laatste tien seizoenen. Al waren de stemming behoorlijk verdeeld. 

Het Algemeen Dagblad schrijft dat de clubs in de Eerste Divisie (onbewust) hebben gestemd dat de huidige jaargang voor 75% meetelt in de afgelopen tien jaar, al telt het laatste seizoen relatief het zwaarst mee. De clubs waren behoorlijk verdeeld: acht stemden voor en acht stemden tegen. Jong Ajax, PSV, AZ en FC Utrecht mogen maar één keer stemmen en doen dat bij de Eredivisie. 

Lees ook: Onduidelijkheid over invloed huidige seizoen op tv-gelden

Op voorhand was volgens het AD afgesproken als dat aan de hand zou zijn, dat 75% van het huidige seizoen mee zou tellen voor de komende jaren. Dat is voor koploper SC Cambuur uiteraard goed nieuws, maar voor Roda JC – dat op de zeventiende plaats stond toen het seizoen werd beëindigd – bijvoorbeeld slecht nieuws. In de Eredivisie moet er nog een knoop worden doorgehakt: dat staat volgende week te gebeuren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen