Witte rook in Arnhem: Vitesse stelt Letsch aan als trainer

26 mei 2020, 18:39   Bijgewerkt: 26 mei 2020, 20:32

Zoals verwacht is Thomas Letsch de nieuwe hoofdtrainer van Vitesse. De Arnhemmers gaan niet door met Edward Sturing en zijn zeer positief over de 51-jarige Letsch, die voor twee jaar heeft getekend bij Vitesse. Dat bevestigt de club dinsdag. Hij heeft met name in Oostenrijk al veel ervaring opgedaan.

De trainer werkte eerder vijf seizoenen gewerkt bij Red Bull Salzburg en FC Liefering, het belangrijke opleidingsteam van de Oostenrijkse grootmacht. Zijn laatste trainersklus was in Oostenrijk bij Austria Wien, waar hij in het seizoen 2018/2019 voor de groep stond. Vitesse, de nummer zeven van het afgelopen seizoen, hoopt onder de nieuwe coach de top te bestormen. "Ik zie dit als een geweldige uitdaging", vertelt Letsch via de kanalen van Vitesse. "Ik wil spelers ontwikkelen en spelelementen zoals intensiteit zien op het veld. Hopelijk kunnen we met onze manier van werken voor een verrassing zorgen in de eredivisie."

Letsch komt uit de koker van Johannes Spors, de kersvers technisch directeur van Vitesse. Hij werd in maart aangesteld in Arnhem en de Duitser heeft een verleden bij RB Leipzig, waar hij als scout werkte. Interessant is dat Letsch in het seizoen 2013/2014 assistent-trainer was bij RB Salzburg, waar hij fungeerde als rechterhand van Roger Schmidt. Hij is de nieuwe hoofdtrainer van PSV.

Directeur Spors is blij met de komst van zijn landgenoot naar het Gelredome. "Vanaf mijn start bij Vitesse was de invulling van het hoofdtrainerschap één van de belangrijkste beslissingen. We hebben zorgvuldig ons netwerk benut om tot passende kandidaten te komen. In de afgelopen week hebben we onze definitieve keuze gemaakt. Het is duidelijk dat Thomas en ik elkaar kennen vanuit het RB-circuit. Onze voetbalfilosofie, waarin intensiteit centraal staat, komt overeen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met Thomas als hoofdtrainer aan iets moois gaan bouwen. Thomas is bovendien een ervaren trainer. Daarnaast heeft hij een achtergrond als docent, wat uiteraard van pas komt in het managen van een team en staf."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen