Bosz en Leverkusen beleven dramatische avond tegen Wolfsburg

26 mei 2020, 22:38

Bayer Leverkusen won vier competitiewedstrijden op rij overtuigend en kon bij winst vanavond (dinsdag) op één punt komen van Borussia Dortmund, maar heeft die kans laten liggen. Op eigen veld maakte het team van Peter Bosz en povere indruk tegen VfL Wolfsburg, dat met 1-4 won. Drie van de vier goals vielen uit standaardsituaties.

Leverkusen begon de avond als nummer vier van de Bundesliga, maar heeft die plaats moeten afstaan aan Borussia Mönchengladbach. Zonder Daley Sinkgraven, die rust kreeg, kwam Leverkusen meteen al slecht uit de startblokken. Wolfsburg kreeg snel enkele kansen maar had het vizier nog niet op scherp staan. Leverkusen had grote moeite met de verrassende hoge druk die Wolfsburg aan de dag legde. De thuisploeg kwam daardoor nauwelijks in het spel en het duel viel zodoende steeds meer de kant van Wolfsburg op.

De bezoekers sloegen op slag van rust toe uit een vrije trap. Middenvelder Maximilian Arnold sneed een vrije trap zo goed aan dat Marin Pongracic de bal met het hoofd slechts hoefde te schampen. Hij scoorde zodoende zijn eerste goal in dienst van de Duitse club. Ook na rust was Leverkusen niet bij machte om Wolfsburg pijn te doen.

De beslissing viel na twintig minuten in de tweede helft toen Arnold een vrije trap onder de muur door in het doel werkte. Toen Renato Steffen drie minuten later ook nog de 0-3 maakte met het hoofd, was het gedaan met Leverkusen. Pongracic maakt amper tien minuten later ook nog de 0-4 op ongeveer dezelfde manier als de 0-1. Hij kopte wederom een scherp aangesneden vrije trap tegen de touwen. Julian Baumgartlinger bepaalde de eindstand namens Leverkusen vervolgens op 1-4. Weghorst kreeg nauwelijks nuttige ballen van de zijkant, maar gleed de bal in de slotfase nog wel tegen de paal.

De ploeg van Weghorst staat zodoende steviger op plaats zes, terwijl Leverkusen van plaats vier naar vijf is gezakt. Het heeft evenveel punten als Gladbach, maar een minder doelsaldo.