KNVB legt 'deltaplan' voor aan clubs: daarna in Den Haag

27 mei 2020, 07:55   Bijgewerkt: 27 mei 2020, 08:56

De KNVB heeft een deltaplan geformuleerd voor de toekomst van het betaalde voetbal in deze coronacrisis. Het plan is voor de politiek cruciaal en wordt op termijn in Den Haag neergelegd, maar gaat eerst langs alle 34 betaald voetbalclubs uit Nederland. De Nederlandse voetbalbond gaat verdeeld over twee dagen het plan presenteren, omdat het breed gedragen moet worden. Solidariteit moet het toverwoord worden.

Dat schrijft de NOS. Vanaf woensdagochtend elf uur komen er om en om vertegenwoordigers van profclubs in groepen van vijf á zes personen en zij krijgen het plan voorgelegd van de KNVB. Vervolgens kunnen ze feedback leveren op het plan, om zo draagvlak te creëren bij de clubs. Ruim een week na deze ronde bij de BVO's wil de KNVB het in Den Haag onder de aandacht brengen.

Het plan is volgens de NOS gebaseerd op gesprekken met onder andere de spelersvakbonden VVCS en ProProf, de Federatie Betaald Voetbal Organisaties (FBO), de belangenvereniging voor zaakwaarnemers (Pro Agent), de Eredivisie CV, de Coöperatie Eerste Divisie (CED) en ook de politiek in Den Haag. Niet alleen met Martin van Rijn, maar ook met Klaas Dijkhoff en Lodewijk Asscher werd gesproken.

Lees ook: VVD-fractieleider Dijkhoff: 'Aanmodderen levert meer ellende op'

Het doel is om een fonds los te weken bij de overheid, dat een klein deel van de schade moet gaan opvangen. Het plan daarachter, dat vanaf vandaag dus gepresenteerd wordt, moet een financieel vangnet bieden voor de clubs in problemen, mits zij aan strenge voorwaarden kunnen voldoen.

Door de gesprekken oog-in-oog te voeren in plaats van een gezamenlijke call, wil de KNVB meer persoonlijkheid kweken bij de clubs in de hoop om het draagvlak te creëren en solidariteit te krijgen bij de clubs. Dat is iets dat de laatste tijd veelal ontbrak bij het voetballend Nederland, wat voor de politiek aanleiding was om voorlopig nog geen (financiële) aandacht te hebben voor het voetbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen