Fortuna hoopt met geld Ilicali te groeien in spelersbudget

27 mei 2020, 08:28

Fortuna Sittard verwacht ondanks de coronacrisis en de economische problemen in Nederland een groei van het spelersbudget. De Limburgse club is zeer serieus in gesprek met investeerder Acun Ilicali, 'de Turkse John de Mol', om tot een samenwerking te komen. Als het rondkomt, dan zullen de budgetten van Fortuna toenemen.

Dat schrijft Voetbal International. "Ze zoeken nog naar de beste constructie. Zoals het er nu naar uitziet, wordt het geen overname", verwacht algemeen directeur Ivo Pfennings. Dat het allemaal zolang duurt, heeft ook met de coronacrisis te maken. Ilicali zit voor een tv-productie op een exotisch eiland en kan daar voorlopig nog niet weg vanwege het stilgelegde luchtruim.

Begin juni is er vervolggesprek gepland over de investeringen van Ilicali, die de club omhoog moet helpen. "Met ons huidige spelersbudget van 2,7 miljoen euro blijft degradatie een risico. Met behulp van Ilicali kunnen we meer slagkracht krijgen voor onze selectie, en dat in een tijd waarin alle clubs juist terúggaan in budget", aldus Pfennings.

Lees ook: Gün verduidelijkt: geen sprake van overname Fortuna Sittard

Ilicali is een presentator van onder andere de Turkse versie van Expeditie Robinson en heeft meerdere tv-zenders in handen. Daarom wordt hij ook wel de John de Mol van Turkije genoemd. Hij beschikt over een enorm vermogen en heeft een goede relatie met Recep Erdogan, de president van Turkije. Ilicali brak deze week tevens nog een record op Instagram: meer dan drie miljoen mensen keken naar het programma 'Survivor 2020' via de livestream op Instagram. Nog nooit ter wereld gebeurde dat zo massaal. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen