'Van La Parra in belangstelling van Norwich en Swansea City'

27 mei 2020 – Rajiv van La Parra kan terugkeren in Engeland: de Nederlandse aanvaller is transfervrij na zijn vertrek bij Rode Ster Belgrado en heeft aanbiedingen van Norwich City en Swansea City op zak. Daarmee lonkt een rentree in het land waarin hij eerder voetbalde voor Wolverhampton Wanderers, Brighton & Hove Albion, Huddersfield Town en Middlesbrough.

'Van La Parra in belangstelling van Norwich en Swansea City'

Dat schrijft The Daily Mail. Hoewel geruchten van het Britse tabloid normaliter met een korreltje zout genomen moeten worden, lijkt het ditmaal serieuzer. Van La Parra werd enkele dagen geleden namelijk ook al gezien rondom Cardiff, wat een gang naar Swansea City zou verklaren. Die club komt uit in het Championship, terwijl Norwich City momenteel hekkensluiter van de Premier League is.

Van La Parra kan transfervrij worden binnengehaald en daarom is er veel interesse voor de aanvaller, die eerder ook werd gelinkt aan clubs uit Griekenland en Turkije. Zeker nu transfersommen in deze coronatijd moeilijker worden voor clubs om te betalen. Aan de andere kant is het voor transfervrije spelers ook weer moeilijker om een financieel aantrekkelijk contract te bemachtigen. 

Financiële problemen zouden de reden zijn geweest van de breuk in Servië, want naast Van La Parra is ook van de Braziliaan Jander is per direct afscheid genomen door de koploper van Servië Rode Ster Belgrado. Die betaalde afgelopen zomer nog liefst 1,2 miljoen euro voor Van La Parra, die slechts tot elf optredens kwam. Daarin maakte hij één doelpunt, gaf hij twee assists en kwam hij tot vijf optredens in de Champions League.

Premier League

gerelateerd