Kuyt wordt hoofdcoach, maar onduidelijk is nog wanneer

27 mei 2020, 11:18   Bijgewerkt: 27 mei 2020, 15:18

Dirk Kuyt wordt op termijn de hoofdtrainer van Feyenoord, maar het is nog onduidelijk wanneer. Die afspraak is zelfs in een eerder stadium al gemaakt, voor de komst van Frank Arnesen. "Maar ik sta daar ook achter. Ik heb zelf bij PSV meegemaakt dat Phillip Cocu zo werd klaargestoomd en bij Feyenoord hebben ze goede ervaringen met Giovanni van Bronckhorst", aldus Arnesen.

Dat vertelt hij tegenover RTV Rijnmond. Dat het na volgend seizoen zeker het geval zal zijn, is volgens de technisch directeur voorbarig. "Ik ben blij dat Dick Advocaat heeft bijgetekend en volgend seizoen zullen we uiteraard gaan praten over de toekomst. Als Advocaat stopt, heeft Kuyt zeker een streepje voor, maar dan gaan we uiteraard samen met de rest van de directie kijken wat het beste is voor Feyenoord", licht Arnesen toe.

Lees ook: Jansen bevestigt Kuyt-plan bij Feyenoord: "Is nog wel prematuur"

O21-team en assistent

Verder is Feyenoord nog druk bezig met het vinden van een trainer voor het O21-team. Alfons Groenendijk, uit de stal van zaakwaarnemer Rob Jansen, is benaderd, maar heeft bedankt. Hij staat op het lijstje om samen met Henrik Larsson assistent-trainer te worden van Kuyt. "Op dit moment liggen mijn ambities bij het hoofdtrainerschap van een club op het hoogste niveau", aldus Groenendijk.

De naam van Zeljko Petrovic, die eerder als assistent-trainer actief was in De Kuip onder Ruud Gullit, zingt rond in De Kuip om aan de slag te gaan bij die O21-ploeg en in de technische staf de rol van de naar FC Cincinatti vertrokken van Said Bakkati over te nemen. Eerder werkte hij bij FC Utrecht al samen met Advocaat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen