Saoedische overname Newcastle United niet langer een zekerheid

27 mei 2020, 12:43

De Saoedische overname van Newcastle United bevindt zich op drijfzand. Volgens wereldhandelsoranganisatie WTO (World Trade Organization) zit Saoedi-Arabië achter de streamingsdienst beoutQ dat illegale wedstrijden uitzendt. Investeerders die zich schuldig maken aan dergelijke misdrijven worden niet toegelaten in de Premier League.

The Guardian heeft de hand weten te leggen op een vuistdik rapport van de WTO over de piratenzender. Een van de bevindingen is dat BeoutQ illegaal wedstrijden uitzendt en de Saoedische regering de drijvende kracht hierachter is. Voetbalinstanties als de UEFA, FIFA, Premier League en de Spaanse La Liga wilden eerder al juridische stappen ondernemen tegen deze praktijken. Advocatenkantoren pakten de auteursrechtkwestie niet op en werd de zaak aanhangig gemaakt bij de WTO.

Lees meer: BeIN Sports probeert Saoedische overname Newcastle te stoppen

De conclusies van de WTO zouden de overname van Newcastle United op losse schroeven brengen. De Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman wil met zijn Public Investment Fund (PIF) voor circa 340 miljoen euro tachtig procent van de clubaandelen in handen krijgen. Bin Salman ontkent echter banden te hebben met beoutQ. Volgens de Saoedi's is de streamingsservice opgericht in Cuba en Colombia, maar concludeert de WTO iets heel anders. 

Lees ook: Newcastle United gewaarschuwd voor dubieuze overname

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen