Ajax verkoopt twintigduizend seizoenkaarten, start bij PSV goed

27 mei 2020, 13:55   Bijgewerkt: 27 mei 2020, 18:39

Ajax heeft ondanks alle onzekerheid rondom de coronacrisis een kleine twintigduizend seizoenkaarten verkocht in de eerste week. De Amsterdammers verkochten bijna de helft van het aantal beschikbare kaarten, wat in schril contrast staat met de cijfers een jaar eerder na de eerste week. Toen gingen er 'slechts' negenduizend kaarten over de toonbank.

Dat schrijft De Telegraaf. Hoge cijfers, zeker in de wetenschap dat er mogelijk een seizoenlang zonder fans gespeeld gaat worden. Voor elke thuiswedstrijd die Ajax minder speelt, kunnen de fans wel een deel van hun kaart terugvragen en zo het hele bedrag terugkrijgen als het hele seizoen er geen fans welkom zijn in de Johan Cruijff Arena. Daarom ligt het risicio daarvoor bij Ajax. 

PSV: vierduizend verkopen in eerste uren

Ook in Eindhoven verloopt de verkoop van seizoenkaarten uitstekend. In de eerste uren waren er volgens het Eindhovens Dagblad zo'n vierduizend tickets verkocht: sinds dinsdagmiddag kon men kaarten aanschaffen. 'Bijna driekwart (72 procent) koos voor een zogeheten all in-kaart. De rest (23 procent) koos grotendeels voor een kortingskaart, waarmee het risico van een heel seizoen spelen zonder publiek met PSV wordt gedeeld. Zo'n vijf procent van de fans koos voor een normale seizoenkaart, voor zeventien Eredivisie-duels', aldus het ED.

Feyenoord gestart met seizoenkaarten

Ook Feyenoord is sinds vandaag (woensdag) begonnen met de verkoop van seizoenkaarten voor het nieuwe voetbaljaar. De Rotterdammers hebben twee opties: 'full support' en 'regulier', waarbij in dat eerste geval er geen tegemoetkoming is bij het spelen zonder publiek. Bij een reguliere seizoenkaart kan men tot 85% van het aankoopbedrag terugkrijgen in het slechtste scenario.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen