Favre onder druk in Dortmund, Watze ontkent geruchten

27 mei 2020, 14:40   Bijgewerkt: 27 mei 2020, 16:12

Niet voor het eerst staat de positie van Lucien Favre bij Borussia Dortmund ter discussie. Ook in zijn tweede seizoen als trainer van Dortmund gaat de titeldroom niet in vervulling. Gisteren gaf Bayern in een rechtstreeks gevecht de genadeklap. 'Favre's dagen zijn wel geteld', aldus Kicker. Volgens directeur Hans-Joachim Watzke is een ontslag echter niet aan de orde. 

'Het contract van de Zwitser loopt nog een jaar door, maar niemand die zijn geld zet op nog een seizoen met Favre aan het roer', schrijft het Duitse voetbalmagazine. Na afloop van het duel met Bayern voedde Favre de geruchten zelf ook door cryptisch te reageren op de stelling dat hij Dortmund niet aan prijzen kan helpen. "Dat wordt al maanden geroepen. Over een aantal weken zal ik er iets over zeggen", zei hij tegen Sky.

Volgens BILD hees Favre met die woorden de witte vlag en is een afscheid aanstaande. 'Die Favre-Kapitulation', aldus de krant. 'Dortmund is alleen nog verplicht de Champions League te halen. Is dat genoeg voor de bazen van Borussia voor een derde jaar met Favre? Zeker niet! Favre is geen kampioenenmaker.'

Verkeerd geïnterpreteerd

Volgens directeur Watzke moet de uitspraak van Favre anders geïnterpreteerd worden. "Een discussie over de trainer is helemaal niet nodig. In de tweede seizoenshelft hebben we 27 van de 30 punten gepakt en we werden geprezen", zegt Watzke tegen Duitse media. "De trainer wilde ermee zeggen dat we na het seizoen een analyse maken. Hij wilde na 28 speelrondes nog geen conclusies trekken. Als je Bayern wilt verslaan, moet je een supergoede dag hebben. Die hadden we gisteren niet." Favre zelf sluit zich bij die woorden aan. "Ik denk helemaal niet aan opgeven. Waren gisteren teleurgesteld. Mijn woorden in het intervieuw lijken verkeerd te zijn begrepen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen