Kilometervreter Kimmich breekt record: 13,73 kilometer in topper

27 mei 2020, 18:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een opvallend bericht uit Duitsland: Joshua Kimmich heeft dinsdagavond in de topper tegen Borussia Dortmund een record verbroken. De enige doelpuntenmaker van het duel legde 13,73 kilometer dat is een record. Nog nooit liep er een speler van Bayern München tijdens een wedstrijd in de Bundesliga zo'n grote afstand en dat is, zeker gezien, de coronacrisis opmerkelijk.

Waar veel spelers opgetraind moesten worden in korte tijd en in de eerste weken ontbraken vanwege een gebrek aan wedstrijdritme c.q. conditie, kan dat de middenvelder annex verdediger van Der Rekordmeister niet worden ontzegd. Want naast al die meters maakte Kimmich ook nog eens een bijzonder fraai doelpunt, dat de winnende treffer werd.

Lees ook: Kimmich dolblij: "Absoluut mooiste goal uit mijn carrière"

Sowieso kreeg Kimmich veel complimenten over zijn optreden. Kicker beoordeelde hem met het hoogste cijfer van alle spelers op het veld. Dit seizoen is hij bovendien verantwoordelijk voor de meeste voorwaartse passes per wedstrijd van alle middenvelders. Heel fraaie statistieken voor de 48-voudig Duits international. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen