Letsch gepresenteerd: "De stijl van Jürgen Klopp spreekt mij aan"

27 mei 2020, 16:42

Thomas Letsch is woensdag officieel gepresenteerd als nieuwe trainer van Vitesse. Tijdens zijn kennismaking met de Nederlandse pers heeft de 51-jarige Duitser verteld dat hij in Arnhem zijn eigen voetbalfilosofie wil implementeren, terwijl hij ook oog heeft voor de bestaande basis. "Ik houd niet van een passieve speelstijl, ik wil op hoge intensiteit voetballen. We moeten agressiever spelen, met en zonder bal. Het is niet Nederlands en niet typisch Duits, het is de Thomas-stijl", aldus Letsch tegenover Omroep Gelderland.

Vitesse maakte de komst van Letsch dinsdagavond wereldkundig. De Duitser is de opvolger van Edward Sturing. "Dit is een geweldige club en de Eredivisie is een fraaie competitie. Eén van de beste competities in Europa. Je hebt natuurlijk de traditionele vijf topcompetities in Europa, maar daarachter is de Eredivisie één van de beste competities. Het is de ideale plek voor jonge spelers om zich te ontwikkelen, daar wordt wereldwijd zo over gedacht", zei de nieuwe hoofdtrainer van de Arnhemmers.

De Telegraaf vroeg Letsch of hij vergeleken kan worden met andere Duitse trainers, die de afgelopen jaren zijn doorgebroken. "Het is lastig te vergelijken. Het is wel zo, dat ik heb samengewerkt met Roger Schmidt (nieuw PSV-trainer, red.) en Marco Rose (trainer Borussia Mönchengladbach, red.) en dat de stijl van deze trainers, maar ook die van Jürgen Klopp, mij aanspreekt. Maar het heeft geen zin om te gaan vergelijken. Elke trainer is anders, elk persoon is anders. Het is voor mij belangrijk om niet iemand te gaan kopiëren maar om het op mijn eigen manier te doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen