Bayern München ziet ook RB Leipzig punten verspelen

27 mei 2020, 20:34   Bijgewerkt: 27 mei 2020, 20:44

RB Leipzig heeft woensdagavond verzuimd optimaal te profiteren van de misstappen van enkele concurrenten. Het team van trainer Julian Nagelsmann kwam in het eigen onderkomen niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Hertha BSC. De remise is goed nieuws voor koploper Bayern München, dat in de strijd om de landstitel Leipzig definitief lijkt te hebben afgeschud.

Leipzig kreeg woensdagavond de kans om te profiteren van misstappen van concurrenten. Borussia Dortmund verloor dinsdag van Bayern München (0-1), Borussia Mönchengladbach bleef steken op een gelijkspel tegen Werder Bremen (0-0) en het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz leed een fikse thuisnederlaag tegen VfL Wolfsburg (1-4). Bij een overwinning zou Leipzig ook enigszins in het spoor van Bayern zijn gebleven.

Voor het eerste fluitsignaal had geklonken, kreeg RB Leipzig een tegenvaller te verwerken. Kevin Kampl raakte in de warming-up geblesseerd, waardoor Tyler Adams aan de aftrap verscheen. Bij Hertha BSC begon Javairô Dilrosun wederom op de bank. Hij viel twintig minuten voor tijd in en maakte een aardige indruk. Karim Rekik ontbrak net als de laatste twee wedstrijden vanwege een blessure.

Al na tien minuten werd de ban gebroken. Marko Grujic, door Hertha BSC gehuurd van Liverpool, schoot uit een hoekschop van Marvin Plattenhardt de 0-1 binnen. De begeerde Dayot Upamecano mocht zich het doelpunt aanrekenen, want hij stapte niet goed in. Een kwartier later maakte Leipzig gelijk. De 1-1 werd binnengekopt door Lukas Klostermann en volgde ook uit een corner.

Het lukte Leipzig daarna niet om door te drukken. Grote kansen waren schaars en sterspeler Timo Werner werd niet in stelling gebracht. De opgave voor de Champions League-kwartfinalist werd nog moeilijker toen Marcel Halstenberg na een uur zijn tweede gele kaart kreeg. Toch kwam Leipzig een paar minuten later op voorsprong. Een ogenschijnlijk houdbaar schot van Patrik Schick glipte door de handen van Rune Jarstein heen.

Het lukte Leipzig niet om de voorsprong vast te houden. Na een tackle van Ademola Lookman op Matheus Cunha mocht invaller Krzysztof Piatek vanaf elf meter aanleggen. Hij schoot beheerst raak en bezorgde RB Leipzig zo puntenverlies. De ploeg van Nagelsmann blijft steken op de derde plaats en heeft nu negen punten minder dan koploper Bayern München. Nummer twee Borussia Dortmund heeft twee punten meer, Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen twee punten minder.