Schreuder wint eindelijk weer, Schalke 04 opnieuw onderuit

27 mei 2020, 22:27

Het 1899 Hoffenheim van Alfred Schreuder heeft na zeven competieduels zonder zege weer eens een overwinning geboekt in de Bundesliga. De ploeg van de Nederlandse trainer was woensdagavond met 3-1 te sterk voor het FC Köln van Kingsley Ehizibue. Schalke 04 ging tegen Fortuna Düsseldorf weer onderuit (2-1), terwijl Jeffrey Bruma en Jean-Paul Boëtius met FSV Mainz 05 een punt pakten tegen Union Berlin (1-1).

1899 Hoffenheim - FC Köln 3-1

Hij moest er even op wachten, maar Schreuder boekte woensdagavond de eerste zege sinds 1 februari. De trainer zag Christoph Baumgartner na tien minuten de score openen. Op aangeven van Jacob Bruun Larsen schoot de middenvelder raak. Een kwartier later was er weer reden tot juichen voor Schreuder. Na ingrijpen van de VAR kreeg Köln-verdediger Sebastiaan Bornauw rood voor een spijkerharde overtreding. Voor Ehizibue zat de wedstrijd er na de rode kaart ook op: hij werd het slachtoffer van een tactische wissel. 

Zonder groots te spelen liep Hoffenheim in de eerste minuten na rust uit naar een 3-0 voorsprong. Baumgartner verdubbelde met een kopbal de marge, waarna Steven Zuber de voorsprong nog groter maakte. De zege leek binnen, maar de equipe van Schreuder maakte het zichzelf nog behoorlijk moeilijk. Eerst kreeg Benjamin Hübner een rode kaart, daarna kwam Köln via Florian Kainz terug tot 3-1 en vervolgens kregen de bezoekers ook nog een strafschop. De kans op de 3-2 werd echter gemist door Mark Uth, die afgelopen zondag ook al een penalty miste. Hoffenheim kwam daarna niet echt meer in de problemen.

Fortuna Düsseldorf - Schalke 04 2-1

Voor Schalke 04 is de gifbeker nog niet leeg. De club uit Gelsenkirchen verloor woensdag ook de derde wedstrijd na de coronastop. Eerder waren Borussia Dortmund (4-0) en FC Augsburg (0-3) te sterk. De laatste competitiezege van Schalke 04 dateert zelfs van 17 januari. De ploeg van David Wagner kwam tegen Düsseldorf nog op voorsprong via Weston McKennie, maar Rouwen Hennings en Kenan Karaman gooiden roet in het eten door de 1-1 en 2-1 te maken. Schalke blijft door de nederlaag hangen in de middenmoot, terwijl Düsseldorf de veilige plekken nadert.

Union Berlin - FSV Mainz 05 1-1

Voor FSV Mainz 05 is de overwinning van Fortuna Düsseldorf slecht nieuws. De club van Jerry St. Juste, Bruma en Boëtius staat vijftiende en heeft nu nog maar één punt voorsprong op de concurrent. Dat punt behaalde Mainz woensdagavond tegen Union Berlin. Ridle Baku zette Mainz na een kwartier op 0-1, maar Marcus Ingvartsen scoorde namens Union Berlin twintig minuten later de 1-1. Bruma en Boëtius startten bij Mainz, terwijl St. Juste in de selectie ontbrak.

Overige uitslag:

FC Augsburg - SC Paderborn 0-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen