Gisteren gemist: Schreuder boekt zege, RB Leipzig morst punten

28 mei 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 27 mei.

Schreuder wint eindelijk weer, Schalke 04 opnieuw onderuit

Het 1899 Hoffenheim van Alfred Schreuder heeft na zeven competieduels zonder zege weer eens een overwinning geboekt in de Bundesliga. De ploeg van de Nederlandse trainer was woensdagavond met 3-1 te sterk voor het FC Köln van Kingsley Ehizibue. Schalke 04 ging tegen Fortuna Düsseldorf weer onderuit (2-1), terwijl Jeffrey Bruma en Jean-Paul Boëtius met FSV Mainz 05 een punt pakten tegen Union Berlin (1-1).

Bayern München ziet ook RB Leipzig punten verspelen

RB Leipzig heeft woensdagavond verzuimd optimaal te profiteren van de misstappen van enkele concurrenten. Het team van trainer Julian Nagelsmann kwam in het eigen onderkomen niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Hertha BSC. De remise is goed nieuws voor koploper Bayern München, dat in de strijd om de landstitel Leipzig definitief lijkt te hebben afgeschud.

Algemeen Dagblad: akkoord over noodplan is aanstaande

De KNVB, Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie zijn het bijna eens over een noodplan voor het betaald voetbal, schrijft het Algemeen Dagblad. Met het noodplan hoopt het profvoetbal in 'Den Haag' een vangnet af te dwingen. Om het voorbestaan van de voetbalsector te waarborgen, is overheidssteun nodig.

'Chelsea krijgt 'lage' vraagprijs voor Tagliafico te horen'

In navolging van Hakim Ziyech maakt mogelijk ook Nicolás Tagliafico komende zomer de overstap van Ajax naar Chelsea. De Londense club heeft volgens The Guardian te horen gekregen dat de Argentijnse linksback voor een transfersom van 25 miljoen euro op te halen is uit Amsterdam. Trainer Frank Lampard wil graag een nieuwe linksback aantrekken en heeft zijn oog laten vallen op Ben Chilwell.

Derde testronde Premier League: vier nieuwe besmettingen

Bij de derde testronde in de Premier League zijn nieuwe coronabesmettingen aan het licht gekomen. Maandag en dinsdag zijn meer dan duizend medewerkers van de clubs getest. Dat leverde vier positieve resultaten bij drie verschillende clubs op.

KRC Genk kondigt na voorbarig bericht alsnog vertrek Hagi aan

Ianis Hagi maakt definitief de overstap naar Rangers, maakt KRC Genk woensdagavond bekend. De Belgische club kondigde het vertrek van de 21-jarige Roemeen dinsdag al aan, maar verwijderde het persbericht vervolgens. Nu is de deal helemaal rond, aldus Genk.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen