Bekerfinale op Bonaire steeds serieuzer, UEFA op de hoogte

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

28 mei 2020 – Het idee van FC Utrecht om de bekerfinale tegen Feyenoord op Bonaire te spelen, neemt steeds concretere vormen aan. Utrecht heeft dit aangedragen bij de UEFA als eventueel scenario. "Het is heel serieus, want de gezaghebber, de gedeputeerde voor sport en de voorzitter van de voetbalbond op Bonaire hebben dit idee omarmd", aldus Jeroen Bedaux, een van de advocaten die Utrecht bijstaat.

Bekerfinale op Bonaire steeds serieuzer, UEFA op de hoogte

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Ze zullen vandaag of morgen officieel melden dat ze de finale kunnen organiseren en dat hun accommodatie voldoet aan de regelgeving", laat Bedaux weten aan NU.nl. "En volgens mij heeft Corendon al aangegeven dat zij de vluchten kunnen organiseren." Nadat het idee deze week gedropt werd, klonken er al gauw positieve geluiden vanaf het eiland. "Het zou jammer zijn als de KNVB niet van mening verandert", zo klonk het tegenover Amigoe.

Utrecht wil de bekerfinale dolgraag spelen en niet alleen om de eer. De Domstedelingen willen dat het ticket voor de groepsfase van de Europa League verbonden blijft aan de eindzege. Vooralsnog wil de UEFA dat nationale bonden hun Europese inschrijvingen voor 3 augustus doen. Voor die tijd kan het in elk geval niet op Nederlandse bodem gespeeld worden.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Feyenoord

  gerelateerd