Bal gaat rollen in Australië: 35 dagen lang alleen maar wedstrijden

28 mei 2020, 14:49

De bal gaat ook weer rollen in Australië. Alle betrokken partijen hebben hierover een akkoord bereikt. De resterende wedstrijden worden gespeeld in een beperkt aantal stadions. Met rechtenhouder FOX Sports moeten nog wel enkele zaken worden afgestemd. "Dat is het laatste puzzelstukje. Als dat eenmaal op z'n plaats ligt, kunnen we snel vooruit", aldus bondsvoorzitter James Johnson.

Voor de clubs in de A-League is dit goed nieuws. Als het seizoen niet werd afgemaakt, konden zij fluiten naar de mediagelden en waren de gevolgen voor de competitie niet te overzien. Gertjan Verbeek, die zijn contract inleverde bij Adelaide United, vroeg zich zelfs hardop af of er nog een A-League zou zijn.

Een exacte datum voor de hervatting ligt nog niet op tafel. Men hoopt dat spelers halverwege juni weer kunnen trainen. Een maand later zou de competitie dan weer in gang worden gezet en staan in dat scenario de finaleseries voor de titel halverwege augustus op het menu. Het komt erop neer dat er tijdens een periode van 35 dagen, in een beperkt aantal stadions, iedere dag wordt gevoetbald in Australië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen