Stengs over Oranje-oproep: "Hoogtepunt van mijn prille carrière"

28 mei 2020, 17:13

Calvin Stengs was het afgelopen seizoen een van de smaakmakers van de Eredivisie. Zijn ontwikkeling bleef niet onopgemerkt bij Ronald Koeman, die de aanvaller van AZ in november voor de eerste keer opriep voor het Nederlands elftal. "Dat is het hoogtepunt van mijn prille carrière", vertelt Stengs tegen FOX Sports.

Samen met zijn maatje Myron Boadu blikt Stengs op het afgelopen voetbaljaar. Beiden debuteerden in het EK-kwalificatieduel met Estland (5-0) voor Oranje. "Dat was een jongensdroom. Dat die voor mij uitkwam, had ik op mijn vijftiende, zestiende niet durven dromen. Vijf jaar later sta ik in een volle ArenA voor vijftigduizend man voor mijn land te spelen. Dat gevoel kan niet beter."

Ook Boadu spreekt van het mooiste moment van zijn carrière. Hij vertelt dat hij direct goed werd opgevangen door de groep. "Het was fantastisch. Leerzaam, een fijne groep. Iedereen is goed met elkaar. De 'grote' jongens zijn heel aardig, heel sociaal. Ze wilden me helpen met heel veel dingen. Dat was mooi om te zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen