Historisch: BBC gaat vier Premier League-duels live uitzenden

29 mei 2020, 09:05

De Premier League wordt, zoals het nu staat, op 17 juni weer hervat. Zeer goed nieuws voor het Engelse voetbal en dus wordt er ook bij de BBC groots uitgepakt. De omroep gaat voor het eerst sinds het seizoen 1987/1988 wedstrijden gratis uitzenden.

De BBC is normaliter de uitzender van Match of The Day, maar laat verder geen live wedstrijden zien. Dat is nu dus anders, aangezien de omroep vier live wedstrijden gaat uitzenden. "Deze kans betekent een historisch moment voor de BBC en de kijkers", zegt Barbara Slater, de directrice van BBC Sport. Om welke vier duels het gaat, is nog niet bekend. Omdat de BBC de duels live uitzendt, zijn ze ook voor de Nederlandse kijkers gratis te volgen. Daarnaast worden er meer en speciale uitzendingen van Match of The Day geproduceerd om de kijker optimaal te bedienen tijdens de Premier League-periode.

De laatste keer dat er live voetbal uit de Engelse hoogste divisie te zien was op de BBC, was in het seizoen 1987/1988. Presentator Gary Lineker is in zijn nopjes. "Dit wordt de eerste keer live Premier League-voetbal op de BBC. Daar kijken we nu al erg naar uit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen