Spoorboekje: weer een dag vol Duits voetbal en Transferweekje

30 mei 2020, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 30 mei.

Specials

Transferweekje

Terwijl de wereld in de ban is van het coronavirus, draait op de achtergrond de geruchtenmachine verder. Er wordt alweer druk gespeculeerd over transfers die in de zomer kunnen plaatsvinden. Welke transfers zitten allemaal in het vat? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Wedstrijden

Schalke 04 - Werder Bremen (15.30 uur)

Bij Schalke 04 zit de klad er behoorlijk in. De ploeg uit Gelsenkirchen presteerde voor de coronacrisis al dramatisch en heeft die lijn doorgetrokken naar deze maand, aangezien alle drie duels tot dusver verloren gingen. In totaal werd er nu al tien keer op rij niet meer gewonnen in de Bundesliga. Een slechte reeks, maar door een goede eerste seizoenshelft staat de ploeg nog negende. Vanmiddag wacht het duel met Werder Bremen, dat vecht tegen degradatie en voorlaatste staat. De club van Davy Klaassen pakte vier punten uit de laatste twee duels.

VfL Wolfsburg - Frankfurt (15.30 uur)

Wout Weghorst en co boekten midweeks een zeer knappe overwinning bij Bayer Leverkusen. De club sluit daardoor weer aan met de topvijf, al is het gat met Leverkusen met negen punten nog groot te noemen. Tegenstander Frankfurt is bezig om punten te sprokkelen en staat veertiende. Het moet voorlopig vooral zorgen dat het uit de gevarenzone blijft. Overigens is de kans groot dat zowel Wout Weghorst als Bas Dost vandaag in de basis staat.

Bayern München - Fortuna Düsseldorf (18.30 uur)

De Bundesliga-zaterdag wordt afgesloten met een ontmoeting tussen de koploper en de nummer zestien van het klassement. Bayern sloeg midweeks een gat van zeven punten met achtervolger Borussia Dortmund, door in het hol van de leeuw met 0-1 te winnen. De achtste landstitel op rij lijkt zodoende aanstaande. Vandaag wacht het thuisduel met laagvlieger Fortuna Düsseldorf die opvallend goed in vorm is. De ploeg won van Schalke 04 en is al zes Bundesliga-duels op rij ongeslagen.

Voetbal op tv

11.15 uur: Inside Serie A, Ziggo Sport, programma over de Serie A

15.30 uur: VfL Wolfsburg - Frankfurt, FOX Sports 1, live verslag van het Bundesliga-duel

15.30 uur: Schalke 04 - Werder Bremen, FOX Sports 2, live verslag van het Bundesliga-duel

15.30 uur: FSV Mainz - 1899 Hoffenheim, FOX Sports 3, live verslag van het Bundesliga-duel

15.30 uur: Hertha BSC - FC Augsburg, FOX Sports 5, live verslag van het Bundesliga-duel

18.00 uur: Sportschau, Das Erste, samenvattingen van de Bundesliga-duels

18.30 uur: Bayern München - Fortuna Düsseldorf, FOX Sports 1, live verslag van het Bundesliga-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen