Beerensteyn hervat Bundesliga: "Natuurlijk ben ik blij"

29 mei 2020, 10:26

Net als de Bundesliga en de 2. Bundesliga schiet ook de Bundesliga voor vrouwen dit weekend weer in gang. Dat betekent dat Lineth Beerensteyn met Bayern München weer in actie gaat komen. Ze is blij dat er weer gevoetbald gaat worden, maar beseft dat het een lastige situatie is.

De vrouwen staan sinds maart aan de kant en zullen dit weekend de draad weer oppakken. "Alles is anders", vertelt de aanvalster van Oranje aan de NOS. "Veel dingen zijn weer wennen. Ook als team moeten we weer wennen. Maar natuurlijk ben ik blij dat we weer mogen voetballen." Het doel van Beerensteyn is om met Bayern het gat met koploper VfL Wolfsburg. Het verschil met de ploeg van Dominique Bloodworth bedraagt acht punten. "We willen gewoon kampioen worden, ongeacht de omstandigheden."

De speelsters missen uiteraard wat wedstrijdritme, maar staan er volgens Beerensteyn toch goed op. "Iedereen moest thuis veel rennen en we kregen ook veel krachttrainingen. Intussen staan we alweer zes weken op het veld. Doordat we zo hard hadden doorgetraind, was iedereen gelijk fit en ging het goed." De Bundesliga voor mannen is al begonnen en dat ziet er allemaal goed uit, weet Beerensteyn. "We hebben veel contact met de mannen en we hebben veel positieve dingen gehoord."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen