Ook bij ADO Den Haag wordt er een loonoffer gebracht

29 mei 2020, 14:16

Net als bij veel andere profclubs wordt er ook bij ADO Den Haag een loonoffer gebracht door de spelersgroep, de directie, de stafleden en het overige personeel. De club bevestigt vrijdag dat er afspraken zijn gemaakt over het inleveren van loon om de club door een lastige periode te helpen. De uitgangspunten van het collectieve akkoord van de Federatie Betaald Voetbal Organisaties (FBO), de spelersvakbonden VVCS en ProProf en de CBV (Coaches Betaald Voetbal) vormen de basis van de afspraken.

Algemeen Directeur Mohammed Hamdi weet dat het cruciaal was dat er actie werd ondernomen. "Het is mooi dat er in de volle breedte van de club wordt meegedacht en -geholpen in deze lastige tijd. Dat is ook essentieel, want we worden hard geraakt door de coronacrisis. Daarom deden we in een eerder stadium ook al een beroep op de NOW-regeling", zegt Hamdi. "Natuurlijk zijn er nog steeds veel onzekerheden; wanneer kunnen we bijvoorbeeld weer voetballen en wanneer zal dit weer met publiek kunnen? Wat in ieder geval wél zeker is, is dat we hier samen doorheen moeten komen. Wat dat betreft is dit een sterk signaal vanuit de hele club."

Aanvoerder Aaron Meijers is tevreden en is blij dat er duidelijkheid is. "Voor ons was het van het begin af aan duidelijk en logisch dat wij met de club zouden meedenken in deze moeilijke periode. Het is een onwerkelijke situatie en als spelersgroep zijn wij ons bewust van de impact van de coronacrisis op de club. Daarom staat iedereen achter dit akkoord", aldus Meijers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen